Платформата Е-stol обхвана всички общински училища в Бургас

  • 10 септември 2018 16:44

  • 1177
  • 0
Платформата Е-stol обхвана всички общински училища в Бургас
©

Родителите могат онлайн да избират и заплащат обедното меню на децата си в училищата в Бургас. Съобщението е на пресслужбата на местната общината. От там информираха, че онлайн платформата е въведена във всички училища на територията й. Целта на системата е децата да бъдат мотивирани да се хранят в столовете, вместо да купуват нездравословни артикули от павилионите около училищата, където качеството на храните не може да бъде гарантирано, добавиха от общината.

Извън основното меню, което се предлага в електронната система, е въведено и второ алтернативно меню, позволяващо гъвкавост за избор на обяд. Предимствата й са безспорни - от една страна тя спестява време на родителите, от друга се предоставя опция за избор на ястия според персоналните предпочитания на всяко едно дете.

Предлагат се само ястия, приготвени от продукти по БДС, пълнозърнести хлябове и хлябове с утвърден стандарт, като се спазват всички стандарти и наредби за здравословно хранене на учениците.

За по-голям контрол се извършват редовни проверки от Община Бургас, съвместно с представители на Регионалната здравна инспекция, Областната Агенцията по безопасност на храните и инициативен комитет от родители.
 

Последвайте канала на

Нора Виткова
1177 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини