Ремонтират най-голямото училище в община Луковит

  • 16 юли 2018 21:45

  • 8711
  • 0
Ремонтират най-голямото училище в община Луковит
© Pixabay (архив)

Най-голямото училище в община Луковит СУ "Алеко Константинов" ще бъде ремонтирано. За това вече е подписан договор по Програмата за развитие на селските райони.

Това съобщи за БТА кметът на общината Иван Грънчаров. По думите му гимназията е с най-голям брой деца в цялата област - около хиляда. Ремонтът включва сградата на училището, двора и спортните площадки. Ще бъдат внедрени мерки за енергийна ефективност: топлоизолиране на пода и на покрива на цялата сграда на училището; монтиране на слънчеви колектори, реконструкция на отоплителна инсталация и монтиране на автоматично управление; отводняване на покрива, поставяне на нова топло и хидроизолация, ремонт на терасите; на ВиК системата. Ще бъдат обновени санитарните помещения, като бъдат пригодени и за хора с увреждания. Предвижда се и монтаж на асансьор, ремонт на част от класните стаи.

Ще бъдат обособени съблекални и санитарни помещения до физкултурния салон, който ще бъде оборудван с хандбални врати и баскетболни кошове. В двора на училището ще се изгради игрище за народна топка за по-малките ученици и фитнес на открито за по-големите. Ще се монтира видеонаблюдение и сигнално-охранителна система в сградата, ще се изгради нова плътна ограда по ул. "Гето Йошев" и ще се реконструира оградата по ул. "Възраждане", ще се поставят нови портални врати и ще се обособи нов вход от северната страна.

В обхвата на проекта е предвиден ремонт и благоустрояване на спортното игрище към училището, на съблекалните и на оградата. Проектът е около 1,3 милиона лева, срокът за изпълнението му е 36 месеца.

Филип Епитропов
8711 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини