Заместник-министърът на образованието Таня Михайлова награди победителите в математическото състезание "Европейско кенгуру"

  • 08 юни 2018 14:59

  • 1966
  • 0
Заместник-министърът на образованието Таня Михайлова награди победителите в математическото състезание "Европейско кенгуру"
© pixabay

Заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова награди призьорите от международното математическо състезание "Европейско кенгуру" на тържествена церемония в МОН. Това съобщи пресцентърът на образователното министерство.

Таня Михайлова е благодарила на участниците в конкурса за смелостта да се включат в надпреварата и ги е уверила, че именно математиката е науката, която изгражда мисленето и начина на възприемане на света. Заместник-министърът на образованието е поздравила победителите и им е пожелала да продължават да учат с воля и желание за успех.

Националният кръг на математическото състезание се е състоял на 2 юни в Националната природо-математическа гимназия. Той е под егидата на МОН, а за него се класират най-добре представилите се ученици от първия областен кръг на състезанието. По регламент в състезанието има осем групи за ученици от първи до 11-и клас, а последната група е за студенти. В последният кръг участниците решават седем интересни логически задачи, които изискват съобразителност и креативност. "Европейско кенгуру" е най-масовото международно математическо състезание, което се организира за първи път през 1991 г. във Франция. Въпреки, че състезанието е международно, във всяка страна то се организира на съответния роден език на учениците.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1966 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини