Тодор Танев: Ако не се променят матурите, всяка година ще има сеир

  • 23 май 2018 08:04

  • 77433
  • 0
Тодор Танев: Ако не се променят матурите, всяка година ще има сеир
© БНТ

Споровете около въпросите на матурите са в резултат от полунаправената реформа. Това каза в сутрешния блок на БНТ бившият министър на образованието проф. Тодор ТаневТодор Танев Проф. Тодор Танев е роден през 1957 г. в София. Завършил е социология в СУ „Св. Климент. Матурите трябва да се променят. Ако това не стане, всяка година ще има сеир и ще чакаме новите грешки, подчерта той.

Българското училище е така направено, че произвежда един типов продукт. Ако излизаме от училище с различни професии, естествено е да се явяваме на различни изпити при завършване. Нормално е да има няколко дати за явяване. Учениците трябва да бъдат стимулирани да научат нещо, за да спечелят точки на изпита. В момента учениците учат за точки, а не за знания, заяви проф. Танев.

Родителите и външни експерти трябва да имат своето място, когато се определя учебното съдържание. Училищата трябва да бъдат профилирани. Учебният материал е много натоварен, а всяка година увеличаваме броят на часовете. Така доникъде не се стига, каза още бившият образователен министър.

Константин Тодоров
77433 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини