Сергей Игнатов успокои родителите: Целта на матурите е да покажат, че децата са готови за живота

  • 21 май 2018 07:36

  • 78737
  • 1
Сергей Игнатов успокои родителите: Целта на матурите е да покажат, че децата са готови за живота
©

Призовавам всички близки на учениците, които се явяват на изпит днес, да са спокойни. Целта е децата да покажат, че са готови за живота, а не да изкарват високи оценки. Те трябва да получат един инструмент, за да се справят с живота по-нататък. Това каза бившият министърът на образованието Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко в фира на БТВ.

По думите му промените, които настъпиха през последните 30 г. са толкова бързи, че са изпреварили консервативните методи на образованието. Той смята, че образователната система трябва да остане консервативна.

„Всеки родител иска неговото дете да се представи най-добре, за да завоюва след това добро място в университет“. Реално обаче децата ни са много конкурентноспособни, стана ясно от думите му.

Според Игнатов в темата с течът на мозъци има елемент на политизиране. „Когато границите паднаха, интелектът започна да търси най-подходящата среда за реализация. Това е естествен процес Университетите, които имаха регионално господство вече го нямат“, каза още той.

Мая Йорданова
78737 1

Свързани новини

Свързани галерии

Коментари 1

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини