Бивши възпитаници на бургаската математическа дариха близо 10 000 лв. на гимназията

  • 15 септември 2017 12:48

  • 3288
  • 0
Бивши възпитаници на бургаската математическа дариха близо 10 000 лв. на гимназията
© #върниобратно

Математическата гимназия в Бургас вече е оборудвана с една от най- съвременните хардуерни интерактивни системи за обучение. С технологията училището „Акад. Н. Обрешков“ се сдобива след инициативата на бивши възпитаници на школото от випуск 2002 година #върниобратно. А чрез каузата са събрани около 10 000 лв.

Това разказа пред Novini.bg организаторът на инициативата Атанас Ганчев.

Даренението е направено без външни стимули, а в каузата се включили около половината възпитаници от випуска.

Системата струва 8 000 лева. Но с останалата част от дарената сума ще бъдат наградени най-добре представителите се ученици от гимназията през учебната година.

Идеята за щедрото дарение започнала спонтанно и чрез каузата випускът отбелязва 15 години от завършването си.

В резултат от тази учебна година гимназистите ще бъдат обучавани чрез системата от съвсем ново поколение, с модерна методика и модерен софтуер.

Дъската е още с мултитъч и специализиран образователен софтуер с възможности по всички предмети, 3D модели, визуализации, анимирани обяснения, карти, опити и всичко, свързано с естествените науки.

Математическата гимназия в Бургас ще използва системата в специално оборудван кабинет за занятия по химия, биология, математика.

В близките дни предстои и обучение на преподавателите как да работят със системата.

Природо-математическата гимназия е първото училище в Бургас с такава система, като малко школа в страната разполагат с технологията.

„Всеки един от нас малко или много носи училището в себе си, взели сме от това училище, получили сме много и се опитваме да върнем обратно поне малко от това, което сме получили“, коментира Атанас.

Веселина Спасова
3288 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини