От МОН искат оставката на директора на СМГ

  • 24 август 2017 17:45

  • 2887
  • 2
От МОН искат оставката на директора на СМГ
©

От Министерството на образованието искат оставката на директора на Софийската математическа гимназия Антони Стоянов, който не е подновил договора на няколко учители.

Началникът на Регионалното управление по образованието Ваня Кастрева се срещна с протестиращите учители и родители, които твърдят, че причината е да се спестят пари, като преподавателите се назначават година за година.

Пред БНР Кастрева опроверга твърдението на директора Антони Стоянов, че е получил уверения от самата Кастрева, че скандалът ще бъде покрит. Нито аз като работодател на г-н Стоянов, нито министърът на образованието може да реши трудово-правен спор между работник и работодател в едно училище. Така че, по отношение на това твърдение - то е несериозно, говори за некомпетентност и е по-скоро клевета и измъкване. А по отношение на това, което наистина го казах публично, и мога да аргументирам защо това се е случило - като директор на училище, като началник на Регионално управление на образованието досега никога не съм ставала свидетел на такова отношение към институция. Точно от г-н Стоянов, заяви Кастрева.

Тя добави, че от ръководството на училището е поискано до утре вечер да излезе публично с решение по проблема.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2887 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Слави Трифонов

2017.08.30 | 14:37

2
ОСТАВКА!След ВиденОФ, следва БориSSоF!

2017.08.25 | 09:20

1
да си оди.какво се е заключил в кабинета си.

Добави коментар

Водещи новини