Зрелостници се явяват на държавен изпит по чужди езици по желание

  • 26 май 2017 06:48

  • 2971
  • 0
Зрелостници се явяват на държавен изпит по чужди езици по желание
© Gettyimages

В 7.15 часа днес в Министерството на образованието и науката ще се изтегли изпитният вариант за държавния зрелостен изпит по чужди езици, който е по желание за зрелостниците в 12-и клас, съобщават от пресцентъра на МОН.

Вариантът ще важи за изпитите по английски, немски, френски, испански, италиански и руски език. Матурата по немски, френски, испански, италиански и руски език е разделена на три модула, като първите два са по 60 минути, а третият - 120 минути.

При изпита по английски език модулите също са три, но при него само първият модул продължава 60 минути, а вторият и третият са по 90 минути. Изпитът за зрелостниците започва в 8.00 часа.

На 29 май, понеделник, предстои изпитът по математика за зрелостниците. Учениците в 12-и клас трябва да се явят на два задължителни държавни зрелостни изпита. Първият от тях е по български език и литература и се състоя на 19 май. Вторият задължителен държавен зрелостен изпит е по 13 предмета по избор на учениците и се състоя на 22 май. Тогава зрелостниците се явяваха на матура, която беше по избор от учебните предмети - математика, чужд език /английски, немски, френски, испански, италиански, руски/, философски цикъл /психология и логика, етика и право, философия/, история и цивилизация, география и икономика, физика и астрономия, биология и здравно образование, химия и опазване на околната среда.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2971 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини