Росен Ралчев получи престижна награда от Microsoft

24 март 2017 16:55

Росен Ралчев получи престижна награда от Microsoft
©
2822 0

Българският преподавател Росен Ралчев от 164 Испанска езикова гимназия "Мигел де Сервантес" в София беше отличен с втора награда на образователния форум "Microsoft Global Educators Exchange", който се проведе в Торонто, Канада.

Ралчев е работил в екип с учители от ЮАР, Шри Ланка, Чехия и Индонезия. Microsoft Global Educators Exchange събира на едно място преподаватели от 83 държави, които споделят успешните си учителски практики и обсъждат нови идеи в образованието. В тазгодишното издание на форума взеха участие над 50 преподаватели от 18 страни в Централа и Източна Европа. Те работиха по проекти, свързани с дигиталната трансформация в образованието, персонализиране на учебните процеси и интегрирането на STEM в учебния материал, съобщава teacher.bg.

„Фокусът на моя отбор беше как да подобрим индивидуалния подход при работа с деца със специални образователни потребности. Проектът ни се състоеше в добавяне на нови функционалности в Microsoft Forms. Работихме върху възможност за създаване на банки с въпроси с опция към тях да се добавят тестове, които се определят на случаен принцип от приложението и са различни за всеки ученик. Също така работихме по внедряване на опция за Text-to-speech в приложението за равен достъп на деца със зрителни проблеми" споделя Росен Ралчев.

В рамките на седмица преподавателите работят съвместно, за да индентифицират належащи проблеми в образованието и представят идеите си за тяхното разрешаване пред жури, което селектира най-иновативните проекти.

Освен от България, сред наградените са и преподаватели от Сърбия, Литва, Чехия, Русия, Словения, Кипър, Азербайджан, Малта, Хърватска, Украйна, Словакия и Армения. Освен Росен Ралчев, във форума взеха участие още четирима учители от България - Величка Дафчева от ОУ "Райно Попович", Карлово, Таня Сребрева от СУ "Проф. д-р Асен Златаров" Първомай, Гергана Петрова от ПМГ "Акад. Боян Петканчин", Хасково, Иван Гьонов от 9 Френска езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин", София.

Мая Йорданова
2822 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини