В Софийския университет ще бъдат отбелязани 90 години от рождението на Габриел Гарсия Маркес

  • 22 март 2017 07:23

  • 991
  • 0
В Софийския университет ще бъдат отбелязани 90 години от рождението на Габриел Гарсия Маркес
©

Катедрата "Испанистика и португалистика" към Факултета по класически и нови филологии на Софийския университет "Св.Климент Охридски" отбелязва на днес и утре с различни инициативи 90-годишнината от рождението на световноизвестния колумбийски писател и Нобелов лауреат за литература /1982/ Габриел Гарсия Маркес. Това съобщи пресцентърът на висшето училище.

Непреходната слава на автора на "Сто години самота" вдъхновява поколения от испанисти, възпитаници на Софийския университет, за да изучават, превеждат и разпространяват творчеството на Маркес, посочват от СУ.

От 17.00 часа днес в Централната библиотека на Софийския университет се открива изложба с книги на Маркес, посветена на 50 години от първото издание на романа "Сто години самота" и на 90-годишнината от рождението на писателя. В 17.30 часа в новата Конферентна зала в северното крило на Ректората на СУ ще има прожекция на филма "Габо - магията в реалността".

На 23 март от 9.30 часа в СУ започва Международен колоквиум, посветен на 90-годишнината от рождението на Габриел Гарсия Маркес, а от 13.00 часа - кръгла маса за превода на произведенията на колумбийския писател.

Инициативите за 90-годишнината от рождението на "всемирния колумбиец" се организират от Софийския университет, от посолството на Колумбия във Варшава и от Института "Сервантес" в София.

Последвайте канала на

Нора Виткова
991 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини