С 8% намаляват броя на субсидираните от държавата студенти

  • 15 март 2017 13:45

  • 2799
  • 1
С 8% намаляват броя на субсидираните от държавата студенти
© Булфото (Архив)

С 8% намаляваме общия брой на субсидираните от държавата студенти в първи курс. Това каза служебният министър на образованието проф. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С на брифинг в Министерски съвет.

Той обясни, че се прибягва до тази мярка, за да се вдигне качеството в университетите. Ще се следват стъпките, разписание в Стратегията за развитие на висшето образование. Денков коментира, че има направления, които са засегнати повече от промените, но има и такива, в които се увеличава приемът, като педагогика, математика, информационно и комуникационни технологии, предаде Фокус.

„За да бъдат решени техните специфични проблеми, без да се нарушават общите принципи и баланси за развитие на висшето образование, това, което предложихме, е да се подготвят 3-годишни програми за устойчиво развитие, в които да се предвиди преструктурирането на висшите училища. Съветът на ректорите прие тези промени със съответни мерки, които да позволят преструктурирането“, добави служебният министър", обясни още министърът.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
2799 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ха, ха, ха

2017.03.15 | 16:21

1
Не 8 а 50 трябва

Добави коментар

Водещи новини