Студентите излизат на протести, ако образователната реформа стане факт

  • 06 декември 2011 16:55

  • 1493
  • 1
Студентите излизат на протести, ако образователната реформа стане факт
© Булфото

Представители на студентскитe съвети от цяла България се събраха на кръгла маса, за да обсъдят евентуалните си стачни действия срещу приетия закон на първо четене за вдигане на семестриалните им такси с 2/3 за всички университети.

Това се случи малко по-рано днес в сградата на УНСС в София. Два дни преди студентския празник бъдещите вишисти, заявиха своето твърдо “Не” на образователната реформа, която бе приета преди дни. Заради вдигането на тавана семестриалните такси във всички вузове у нас, представителите на студентските съвети от различни университети се заканиха, че ще предприемат стачни действия.

Според тях този закон все още не е факт, но ако бъде приет и на второ четене ректорите на ВУЗ-овете спокойно ще могат да вдигант таксите, което няма да е по джоба на младежите.

На студентско рандеву, което тече й в момента присъстват само представители на СС от цяла България. Te ще обявят малко по-късно днес своите решения. Естествено големи университетски центрове като Пловдив, София, Варна и Бургас ще съберат най-много активисти и ще насочат своите действия към столицата, съобщават от НПСС.

Очаква се всички студентски съвета на 51 елитни университета да подкрепят исканията на най-голямата студентска организация и да се подпишат под декларацията, която ще бъде изготвена тези дни. Стачните действия ще бъдат обявени след студенсткия празник 8-ми декември.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1493 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
razbiram reformite

2011.12.17 | 22:51

1
da be da az pak nqma da hoda.i da go dignat nai mnogo s 70,80lv.Qstno e che nqma pari nikade o celiq svqt.az razbiram reformite i nqma da izlizam i da me psuvat po tv.

Добави коментар

Водещи новини