Излезе основното класиране на кандидат-студентите в Нов български университет

  • 13 юли 2016 11:38

  • 5046
  • 0
Излезе основното класиране на кандидат-студентите в Нов български университет
© www.nbu.bg

Излезе основното класиране за прием в бакалавърските програми и в магистърските програми "Право" и "Архитектура" на Нов български университет, съобщиха от висшето училище.

Най-много са кандидатите за програмите /специалностите/ "Право", "Графичен дизайн", "Управление на бизнеса и предприемачеството", "Психология на български език и на английски език", "Информационни технологии" и "Информатика".

Новоприетите студенти могат да се запишат от 14 до 22 юли в НБУ. Списъкът на студентите, приети на всяко едно от класиранията, се обявява в сградата на НБУ и се публикува в www.nbu.bg /e-кандидат-студент/. Приетите във всяка отделна програма се подреждат в низходящ ред по състезателен бал. Всеки, който има състезателен бал, достатъчен, за да бъде приет в повече от една програма, е приет в онази от програмите, която е поставил на по-предно място в заявлението си за кандидатстване - по степен на желание.

Необходимите за записването документи са карта за записване /получава се на място/ и две снимки в паспортен формат. Новоприетите студенти се регистрират в Студентския център в централното фоайе на корпус "1" и в локалните центрове.

Следващото класиране в НБУ е на 3 август, документи се приемат до 27 юли.

И през тази година НБУ дава пълни и частични стипендии за най-добрите си кандидати. За академичните стипендии на НБУ не се кандидатства допълнително, те се отпускат след приключване на всички класирания. За пълна стипендия в размер на две семестриални такси за академична година се изисква среден успех над 5,50 от дипломата за средно образование и от зрелостните изпити, и резултат от ТОП /тест по общообразователна подготовка/ над 75 точки. За частична стипендия в размер 50 процента от две семестриални такси за академична година критериите са среден успех над 5,50 от дипломата за средно образование и от зрелостните изпити, и резултат на ТОП над 65 точки.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5046 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини