Пребитият съдия: С всяко мое решение мога да разгневя някого

  • 09 ноември 2012 20:26

  • 710
  • 0
Пребитият съдия: С всяко мое решение мога да разгневя някого
©

Съдията Мариян Марков, който беше пребит от неизвестни тази сутрин, е трябвало да гледа днес дело за грабеж с българин, който е екстрадиран от Холандия, разказа самият той пред БНР.

Съдията си спомня много малко от инцидента, станал около 8.30 часа тази сутрин. Той разказа, че докато е излизал от входа на кооперацията, в която живее в центъра на София, е бил ударен силно в дясната част на главата. Първото, което си спомня, е мъж, който се опитал да го вдигне, а след това е откаран в ИСУЛ, откъдето се обадил на полицията. От болницата са му обяснили, че най-вероятно ударът в лицето му е с бокс, тъй като имало такива следи. Марков беше категоричен, че досега не е получавал заплахи и няма идея за какво може да е нападнат. Той уточни, че във всяко едно от своите дела може би е нарушил или е имало хора, които са се ядосали от неговите решения, но не смята, че това е причина той да бъде нападнат и пребит.

"Една пътечка има, за да се стигне до тротоара на улицата. Като тръгнете, може да видите в ляво на тревната площ има кръв. Тръгвам сутринта на работа към 8.20 часа. Бързах, защото 9 часа бях в зала. Понечвам да завия надясно, виждам срещу себе си нещо, което ме удря и толкова. Не знам какво. Следващият ми спомен е един човек се мъчи да ме изправи и ми казва "Лошо сте се ударил, целият сте в кръв. Аз се обадих на Бърза помощ, ей сега ще видим за колко време ще дойдат". Закараха ме в ИСУЛ, там ми казаха, че най-вероятно ударът е с бокс, защото има няколко следи. Версии много. Грабеж не е, но може да не е успял. Нищо не са ми взели. Може да е видял, че идват хора, да се е уплашил и да е избягал. Може да е някой не съвсем добре психически, разхождащ се с бокс. Може и някой да ми отмъщава за мой акт. Всичко може да е. Достатъчно дълго време съм съдия в София, 14 години, даже и повече. С всяко свое решение мога да разгневя някого, има един недоволен и един доволен", казва още Мариян Марков.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
710 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини