Продължава гасенето на пожара във Вискяр планина

  • 27 август 2024 10:45

  • 250
  • 0
Продължава гасенето на пожара във Вискяр планина
© Булфото (архив)

Продължава борбата с пожара, разразил се между пернишките села Расник и Вискяр, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Перник.

Към 8:00 ч. тази сутрин пожарът в района на с. Расник е овладян. Няма засегнати къщи. Унищожени са само големи площи сухи треви, храсти, борова и смесена гора.

Огнеборци, горски служители и доброволци гасят сухи треви, храсти и смесена гора в полите на Вискяр планина от страната на едноименното село. На терен са осем противопожарни автомобила и 26 огнеборци, горски служители и земеделска техника. Пет от екипите са от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Перник. На място са и три екипа от столичната пожарна. Към този час няма опасност пожарът да достигне до къщите в с. Вискяр. Земеделска техника е в готовност да прави просеки при необходимост за спиране на огъня. Работата ще продължи до пълното овладяване на пожара, допълниха от ОД на МВР.

Продължава борбата с няколко пожара в страната

БТА припомня, че пожарът между Вискяр и Расник избухна вчера следобед. Силният вятър затрудни гасенето вчера. Жители на двете села и други населени места се организираха, за да помагат в гасенето му. В дейностите на терен се включиха още звено "Аварийно-спасителна дейност и превенция" към Община Перник и доброволци от формирование "Протожер".

Последвайте канала на

Владимир Василев
250 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини