Пожар гори край софийското село Нови хан

  • 23 август 2024 16:09

  • 339
  • 0
Пожар гори край софийското село Нови хан
© Булфото

За пожар в близост до село Нови хан, съобщиха от Община Елин Пелин във Фейсбук. От Областната дирекция (ОД) на МВР - София обясниха, че пожарът е във вилна зона "Побит камък".

Общо три екипа на пожарната извършват действия по погасяване на пламъците, съобщиха от ОДМВР за БТА. Няма непосредствена опасност за хора и сгради, няма данни за пострадали, нито за причинени материални щети, добавиха още от полицията.

Сигналът за пожара е постъпил около 13:00 часа. Вилната зона се намира извън село Нови хан, горят сухи треви и храсти, обясниха от ОДМВР.

Пожар гори край село Габровница в община Монтана

От общинската администрация на Елин Пелин посочиха, че на терен вече са Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението", доброволческият отряд на Община Елин Пелин, Общинско предприятие "Благоустрояване и комунална дейност" - Елин Пелин, както и доброволци от населеното място. 

От общината апелират всички, които имат възможност, да се включат в гасенето. "Призоваваме гражданите, които разполагат с водоноски, да ги предоставят", допълват от общинската администрация. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
339 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини