Служител в горско стопанство е обвинен за отглеждане на коноп в района на Сандански

  • 21 август 2024 13:06

  • 372
  • 0
Служител в горско стопанство е обвинен за отглеждане на коноп в района на Сандански
© Булфото (архив)

Служител в горско стопанство е обвинен за незаконно отглеждане на коноп в района на Сандански, съобщиха от прокуратурата в Благоевград.

Оттам посочват, че Районна прокуратура – Благоевград, Териториално поделение – Сандански, ръководи разследване по образувано досъдебно производство за засяване и отглеждане на растения от рода на конопа. По делото са проведени разпити на свидетели, оглед на местопроизшествие - нива в гориста местност в района на санданското село Боджово, личен обиск, претърсване и изземване на моторно превозно средство, в жилище в Сандански и в селскостопанска постройка.

Събрани са доказателства за съпричастност към извършено престъпление на мъж на 40 години с инициали Н.К., който е служител в горско стопанство. Той е привлечен в качеството на обвиняем за залесяване и отглеждане на 300 растения от рода на конопа и е разпитан в това качество, съобщиха още от прокуратурата. Мъжът е задържан за срок до 72 часа и предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Спипаха 63-годишен от Писанец да отглежда коноп в двора си

Днес от Областната дирекция на МВР съобщиха, че през вчерашния ден, 20 август, от полицейски служители на Районно управление – Сандански е извършена проверка в землището на село Боджово, в хода на която са открити пет обособени ниви със засадени в тях около 128 тревисти растения. На направения полеви тест те са реагирали положително на канабис, а общото им тегло е около 485 кг. 

От Югозападното държавно предприятие съобщиха, че ръководството на предприятието се е самосезирало по публикации в местни медии, във връзка със задържан в канабисова нива горски служител. От предприятието посочват, че ще бъде поискана информация от Областната дирекция на МВР в Благоевград и при потвърждаване на изнесеното в медиите към въпросния служител ще бъдат предприети най-строгите мерки за наказание. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
372 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини