400 сечища са проверени в рамките на един ден при специализирана акция на ИАГ

  • 20 август 2024 16:37

  • 272
  • 1
400 сечища са проверени в рамките на един ден при специализирана акция на ИАГ
© МЗХ

Изпълнителна агенция по горите и нейните структури извършват засилени проверки по контрол по опазване на горските територии в цялата страна. Периодично се провеждат и специализирани акции. Такава акция се осъществи в края на миналата седмица, при която бяха проверени над 400 обекта за добив на дървесина в горски територии държавна, общинска и частна собственост, съобщават от пресцентъра на МЗХ.

За констатирани нерегламентирани дейности е спряна дейността в 7 сечища в обхвата на дейност на регионалните дирекции по горите Берковица, Русе и Велико Търново. Установените нарушения са предимно за сеч на немаркирани дървета и без издадено позволително, изграждане на просеки, които не са ограничени на терен и не са отразени в технологичните планове, непочистени сечища и др. От проверяващите са съставени 9 акта по Закона за горите. 

ИАГ затвори два склада за дървесина и прекрати дейността на две сечища

С настъпването на периода за снабдяване на населението с дърва за огрев се засилват проверките за законността на добитата, транспортирана и съхранявана от потребителите дървесина. Същевременно от служителите на ИАГ и регионалните дирекции по горите се извършва и контрол на проводимостта на деретата.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
272 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.08.20 | 17:21

1
а кой ще проверява проверяващите ?

Добави коментар

Водещи новини