Рекордьор по катастрофи - кръгово в София

  • 20 август 2024 07:43

  • 2919
  • 3
Рекордьор по катастрофи - кръгово в София
© Pixabay

Кръгово кръстовище в квартал „Люлин” в София се превърна в рекордьор по катастрофи. Инцидентите са почти ежедневни. Такива имаше и през вчерашния ден.

„На ден има между 3 и 6 катастрофи в това кръгово”, заяви пред Нова телевизия Надежда Дойчева, администратор на фейсбук групата „Катастрофи в София”. По думите ѝ мястото вече е популярно като „Разрушителя”.

По думите ѝ мястото вече е популярно като „Разрушителя”.

„Влизащите от разклонението от „Филиповци”, в повечето случаи идват с доста висока скорост, не пропускат тези с предимство в кръга. Това е една от предпоставките за по-тежките катастрофи тук. Класическата е от всичките входове на кръговото първият спира рязко и задният спира в него”, обясни Дойчева.

„За тези, които идват от Банкя, най-често е класическият удар – втората кола, която навлиза в кръговото, не спазва дистанция от първия, оглежда се за идващи коли. Случват се най-често леки удари. Вчера знаем за 4 такива ”, заяви Иван Недялков.

Бетоновоз се обърна на Околовръстния път в София

Последвайте канала на

Десислава Станева
2919 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
баба

2024.08.20 | 10:34

3
Всички бързат ,а ма за къде?

2024.08.20 | 10:02

2
Да бе на джигитите все пътищата им виновни!

2024.08.20 | 09:26

1
Това кръгово действително е много опасно. От магистралата с висока скоро навлизат и от двете страни. Особено от посока Нови Искър има 3 ленти които достигат до кръговото и много често шофьорите не искат да намалят и да спрат за да не загубят скоростта си. След това самото кръгово не е идеален кръг а по-скоро елипса с обратен вираж. Стават задръствания и към Суходол което значи че в самото кръгово има спрели коли, както и такива които се движат с висока скорост. Като цяло, това кръгово се нуждае от много мерки за безопасност, но те дупките не могат да оправят, пък камо ли да обезопасяват кръгово движение. Между другото снимката ви е илюстративна. Можеше да снимате самото кръгово, но сте супер мързеливи дори това да направите.

Добави коментар

Водещи новини