11 пожара за денонощието в Монтанско

  • 15 август 2024 10:02

  • 168
  • 0
11 пожара за денонощието в Монтанско
© Bulphoto

През вчерашния ден и през нощта огнеборците в Монтанско са гасили 11 пожара в сухи треви, храсти и отпадъци на различни места в региона, съобщиха за БТА от Областната дирекция на МВР в Монтана.

В местността Садовете край Лом са изгорели 100 декара сухи треви, храсти и отпадъци. Борбата с огъня е продължила през цялата нощ, като пожарът е ликвидиран тази сутрин.

Край квартал „Стадиона“ в Лом са изгорели десет декара отпадъци. Край квартал „Младеново“ в крайдунавския град е имало друг пожар, при който също са изгорели десет декара отпадъци и сухи треви. Край село Мадан в община Бойчиновци също са изгорели десет декара сухи треви и храсти.

Край село Габровница в община Монтана са горели два пожара на различни места, при които са изгорели общо 14 декара отпадъци, сухи треви и храсти.

Пожари е имало на още няколко места в общините Вълчедръм, Вършец и Монтана.

От полицейската дирекция в Монтана апелираха в топлите и сухи дни, при които в следобедните часове температурите в региона достигат 35-40 градуса, да не се пали огън на открито и да се спазват правилата за пожарна безопасност при разходки и работа в полето и планината, тъй като при тези атмосферни условия и най-малката искра може да предизвика голям пожар. Борбата с огнената стихия ангажира много сили на пожарната и други екипи от държавни лесничейства, общини, БДЖ и т.н. Хората, които гасят пожарите, рискуват живота си и в последната седмица трима пожарникари пострадаха при пожари край Вършец и Брусарци. Пожарите нанасят и щети на природата, посочиха още от полицейската дирекция.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
168 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини