Пожар гори на километър от българо-турската граница

  • 13 август 2024 16:07

  • 1199
  • 0
Пожар гори на километър от българо-турската граница
© Булфото

Пожар гори на територията на Турция, на километър от българската граница в района на Малко Търново. Това съобщи  служебният министър на вътрешните работи Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните, който посети вилна зона "Дондуково" край село Златосел, съобщава БТА. 

Той посочи, че на мястото вече има изпратени екипи на пожарната и горските стопанства. Надявам се, че колегите ще овладеят ситуацията, ако не, ние ще посрещаме огъня, посочи Стоянов.

Министърът коментира, че обстановката почти в цяла България се нормализира. Все още бушува пожарът на гръцката граница, но там има овладяване на ситуацията и на фронтовете.

В разговор с гръцкия посланик Стоянов е обсъдил помощ по Механизма за гражданска защита на Европейския съюз. Ситуацията е тежка и в България, но ние имаме готовност да изпратим 15 служители на пожарната с два противопожарни автомобила, каза министърът. Служителите са в готовност и от днес и се намират на територията на Благоевград. 

Ситуацията във вилна зона „Дондуково“ е изключително спокойна. Пожарът е локализиран. Пожарникари и горски ще дежурят през целия ден и през нощта.

В Гърция горят блокове и къщи, страната зове Европа за помощ

"Искрени благодарности на пожарникарите, горските, военните и доброволците. Моментът да им благодаря и да компенсирам пожарникарите наближава. Това ще се случи, когато овладеем изцяло ситуацията в страната", каза още Стоянов.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1199 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини