Конфискуваният в Бургас хероин е на стойност 70 милиона лева

  • 12 август 2024 20:21

  • 785
  • 3
Конфискуваният в Бургас хероин е на стойност 70 милиона лева
© Булфото

70 милиона лева е стойността на наркотика, открит в товарно ремарке с казахстанска регистрация в бургаския порт. Това обяви днес Окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев (на снимката), това предаде Булфото от морския град.

Обвинителят разкри подробности за откриването на рекордната пратка от 436 килограма хероин.

Конфискуваха близо 500 кг наркотици в Бургас

Влекачът, пътуващ по маршрута Казахстан-Батуми-Бургас-Александрополис, пристигнал на фериботното пристанище „Уест Порт България“ в края на юли т.г. На 9 август в пристанището пристигнал и казахстански шофьор, който трябвало да образува товарна композиция за Александруполис, стана ясно от думите му.

"По документи водачът е трябвало да превози машини за полагане на кабели. При отварянето на товара е направило впечатление интервенции в конструкцията – неравномерна боя, заварки, както и необичайно ниска плътност за метална конструкция. Извършени за контролни пробивания, при които се установи наличието на хероин", обясни Иван Соколов, началник на сектор "Борба с наркотрафика", на брифинг днес

„Много тайници от затворен тип, направени са множество разрези и във всяка една от носещите греди е имало плексигласови кутии с пакети хероин“, добави той.

 

Наблюдаващият прокурор Андрей Червеняков от Окръжна прокуратура - Бургас уточни, че дрогата е преминала през поне четири държави. "Целта е била да продължи към Гърция", каза още той.

Обвинителят допълни, че няма привлечен обвиняем, но се провеждат активни действия по линия на международно правния обмен.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
785 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Снежко Снежев

2024.08.12 | 23:53

3
Опаларка... скоро ще има пукотевица по... патета:)))!

2024.08.12 | 22:15

2
Разпpодажба! Видеоpекоpдер с куп пoлезни функции под фоpмата на огледало за обpатно виждане само на половин цена.(количеството е огpаничено)----> come.ac/cardvrs
Ибания ШИЗО-МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ КАТИЛА

2024.08.12 | 20:30

1
ПСИХО ЛАЙНЯРА МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ КАТИЛА ОТ СЕВЛИЕВО Е ДУХАЛ НА МИЛИЦИОНЕРИ , ЗАЩОТО Е 49 ГОДИШЕН РАЗПРАН БЕЗОБИДЕН БЕЗРАБОТЕН ГЕЙ. РОДЕН В ПЛЕВЕН, ПРЕЗ 1975 ГОДИНА .

Добави коментар

Водещи новини