Калин Стоянов: Разследването на взривовете край Елин Пелин ще бъде продължително и тежко

  • 08 август 2024 21:23

  • 429
  • 1
Калин Стоянов: Разследването на взривовете край Елин Пелин ще бъде продължително и тежко
© Булфото (архив)

"Разследването на взривовете край Елин Пелин ще бъде продължително и тежко", каза служебният министър на вътрешните работи Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните, предаде БТА.

"Нашите действия бяха адекватни и професионални", отбеляза той.

Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните посети село Гара Елин Пелин, където на 25 юли се взриви склад за фойерверки и пиротехническа техника, по покана на кмета Ивайло Симеонов и на местните хора.

Жители на Гара Елин Пелин все още чуват гърмежи: Не сме спокойни

"Дошъл съм, за да поговоря с хората, да им вдъхна доверие и най-вече да им кажа докъде и как сме стигнали и какво предстои", обясни министърът.

"Всичко, свързано със склада, най-вече със строителни книжа, е приоритет на други министерства и институции. При нас е само крайното издаване на разрешение за търговия и съхранение", уточни Стоянов.

"След този трагичен инцидент, при който за съжаление живота си загубиха четирима души, мисля, че ще е много трудно тук на същото място да бъде възстановен складът", посочи още той.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и Министерството на вътрешните работи (МВР) създават работна група, която да изработи промени в Наредбата на регионалното министерство за планиране и проектиране на строежи, предназначени за производство, съхранение и търговия на оръжия, боеприпаси, взривни вещества и пиротехнически изделия, съобщиха по-рано днес от МРРБ.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
429 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Е, има си хас

2024.08.08 | 21:45

1
Когато се извършва разследване е много важно да не намери човек собствените си отпечатъци, затова трябва да се пипа много внимателно.

Добави коментар

Водещи новини