Фалшиви перилни препарати и козметични продукти са иззети във Видин

  • 05 август 2024 14:49

  • 1305
  • 0
Фалшиви перилни препарати и козметични продукти са иззети във Видин
© Булфото (архив)

Служители на секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ (ПКП) и „Противодействие на икономическата престъпност“ (ПИП) в Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) - Видин са иззели прах за пране с надписи "Ariel" и "Persil", както и пластмасови бутилки, обозначени с марката "Head&Shoulders", съобщaват от видинската полиция.

Служителите са предприели действия по информация за престъпление срещу интелектуалната собственост. При извършено претърсване в имот на 45-годишен видинчанин в областния град полицаите са открили три палета – всяко с 80 десеткилограмови опаковки прах за пране с надпис "Ariel", както и пале с 80 десеткилограмови опаковки прах за пране с надпис "Persil". Палетата са били натоварени в паркиран в двора товарен автомобил „Ивеко“ с видинска регистрация. В автомобила със софийска регистрация, паркиран на улицата пред имота, полицаите са установили и стекове с 2100 пластмасови бутилки – всяка с вместимост 200 мл, обозначени с надпис "Head&Shoulders".

В условията на неотложност е последвало претърсване в складово помещение, наето от мъжа. Там са намерени 288 пластмасови туби с вместимост пет литра, обозначени с надпис "Ariel" и 60 десеткилограмови пакета, обозначени с надпис "Persil". Стоката била иззета по надлежния ред.

Митничари с удар от 7400 фалшиви парфюма

Случаят е докладван в прокуратурата, като е образувано и образувано досъдебно производство.

За първите шест месеца на 2024 г. на територията на областта са регистрирани общо 47 криминални и икономически престъпления, сочи справка на БТА на сайта на ОД на МВР - Видин. За същия период на миналата година са регистрирани общо 39 престъпления от секторите ПКП и ПИП към видинската дирекция на полицията. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1305 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини