Пожар лумна и край Кочериново

  • 22 юли 2024 18:27

  • 573
  • 2
Пожар лумна и край Кочериново
© Булфото

Пожар е възникнал в района на железопътната гара на Кочериново, съобщиха от полицията в Кюстендил за БТА. Горят сухи треви и храсти край железопътната линия, а огънят се разраства бързо.

На място са изпратени и гасят четири екипа на районните служби "Пожарна безопасност и защита на населението“ от Рила, Дупница и Кюстендил. За пожара пътуват и огнеборци от Благоевград. 

Министър Стоянов с една добра и една лоша новина за пожарите в страната

Временно се ограничава движението на моторни превозни средства по път І-1 София - Кулата, в района на гара Кочериново поради пожар в близост до пътя. Трафикът в посока Кулата, както и в посока София ще се осъществява по АМ  "Струма" от пътен възел "Бобошево" при км 73, съобщиха от АПИ.  

Снимка: Булфото

Сигналът за пожара е постъпил в 16:00 часа, казаха от полицията. Няма опасност за къщи и население в близост. Пожарът е край дома за възрастни хора в Кочериново, които също са в безопасност. За всеки случай там е бил пратен и медицински екип, казаха още от полицията. 

Пожарът край железопътната гара в Кочериново е овладян, каза директорът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) - Кюстендил комисар Светослав Георгиев. Огънят е локализиран от всички страни, догарят запалилите се дървени трупи край мястото на пожара. Горели са сухи треви и храсти. Нямаме данни за горели техника и автомобили, каза още директорът на РДПБЗН. 

Снимка: Булфото

Няма опасност за хора, далеч е и бензиностанцията. Хората в дома за възрастни край гарата също са в безопасност. Колегите са се справили чудесно, каза комисар Георгиев. Той посочи, че към момента не са ясни причините, предизвикали пожара край железопътната линия. Предстои да бъде направено разследване за установяването им, каза още комисар Георгиев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
573 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.07.22 | 20:14

2
Искате луд сeкc за 3 чaса, силна еpeкция, продължителна липса на еякyлация и повишен тeстостеpон! Сега е възможно и бeзoпасно, лично го изпpобвах! И прочетох за този метод тук:----> use.my/woodman

2024.07.22 | 18:52

1
Екстра, всичко да изгори!

Добави коментар

Водещи новини