Спипаха наркосделка, осъществена от такси, дрогата - в гащите на пласьора

  • 22 юли 2024 11:23

  • 907
  • 0
Спипаха наркосделка, осъществена от такси, дрогата - в гащите на пласьора
©

При акция на РУ-Костинброд са задържани участници в наркосделка, съобщиха от ОДМВР-София. 

Реализацията е осъществена в петък вечерта, след като под оперативно наблюдение жител на Костинброд осъществил среща пред дома си с пътник в такси.

Непосредствено след приключването ѝ таксито било спряно от полицейски екип. Пътникът, осъждан жител на Нови Искър, извадил от бельото си и предал доброволно бучка амфетамин с тегло около 5 грама и около 2 грама канабис, за които признал, че току що е закупил за сумата от 50 лева.

Криминалистите пристъпили към претърсване на адреса на 39-годишния пласьор, в хода на което иззели чувал с малко над половин килограм канабисови съцветия, укрит в тоалетна чиния, а от посуда в кухненски шкаф – бучки бяло прахообразно вещество, реагиращо на амфетамин.

В мазето на пристройка в имота служителите на реда попаднали на помещение за отглеждане на канабис и кашон с течни торове.

Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа и по случая е образувано досъдебно производство.

След доклад на събраните доказателства в окръжната прокуратура в София костинбродчанинът е привлечен като обвиняем за извършено престъпление по чл. 354А, ал.1 от НК и мярката му за задържане е удължена до 72 часа.

Заловиха над 20 души, седнали зад волана след употреба на алкохол и наркотици

Последвайте канала на

Радина Лазарова
907 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини