Стана ясно кой е причинил големия пожар край село Студена

  • 13 юли 2024 21:04

  • 9269
  • 5
Стана ясно кой е причинил големия пожар край село Студена
© Булфото

За пожара край свиленградското село Студена, където и в момента гори и огънят се разраства и към други околни села, има установен виновник, съобщи за БТА директорът на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Хасково старши комисар Иван Расоков.

Става въпрос за 60-годишен мъж от Свиленград, който е извършвал косене в района на орехова градина с косачка. При обработката на площите се е получила искра, от която е тръгнал и пожарът днес преди обед. 

Мъжът е бил задържан и разпитан. Пред полицейските служители земеделецът обяснил, че се е опитал първоначално сам да гаси пламналия огън, но не е успял да се справи, уточни директорът на Хасковската полиция.

Свиленградчанинът е с изгаряния от втора степен. Пострадалият има поражения по главата, ръцете и краката. Той е разпитан, но не е задържан по медицински причини, има образувано досъдебно производство и случаят се разследва, уточни старши комисар Иван Расоков. 

Зам.-областният управител на Хасково за големия пожар в Свиленградско: Тук е ад под небето

Заради опасност от пожари на територията на Хасковска област бе забранена обработката на пасища след 11:00 часа преди обед със заповед на областния управител Мехмед Атаман, която влезе в сила от девети юли.

Ситуацията в Свиленградско остава тежка, съобщи заместник областният управител на Хасково Митко Петров.  По-рано днес в общината беше обявено частично бедствено положение. 

В частично бедствено положение от вчера са и общините Тополовград и Ивайловград.

Заради напрегнатата обстановка и предупрежденията за високи температури в района на Хасковска област за неделя и опасността от нови пожари, тази вечер областният управител издаде нова заповед, с която забрани изцяло обработката на пасища и балирането на сено и слама на цялата територия на областта до второ нареждане. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
9269 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Снежко Снежев

2024.07.14 | 13:57

5
Този ще да е най-големия ЧЛЕН на дървемата мафия:)))! Между другото... има ли такива и за другите пожари, някои от които са тръгнали от две и повече точки... странно, нали:)))?!?
ГЕНИЙ

2024.07.14 | 02:12

3
ПЪРВО СА НАУЧЕТЕ ДА ЛЪЖЕТЕ И ТОГАВА ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ ЧЕ СТЕ СМЕШНИ
Тръпчо

2024.07.14 | 12:31

4
А ти първо се научи да пишеш правилно!
КОЙ ДРАГОЙ

2024.07.14 | 02:10

2
ЩО НА ЗАНИМАВАТЕ САМО С ГЛУПОСТИ ГЛУПАЦИ ИЛИ ТОЛКОЗ ВИЙ Е АКЪЛА

2024.07.13 | 22:23

1
Добра лъжа! И малките деца знаят, че пожарите са умишлени!

Добави коментар

Водещи новини