Баба, дядо и внучета останаха без дом след пожар

  • 03 юли 2024 15:22

  • 917
  • 0
Баба, дядо и внучета останаха без дом след пожар
© Freepik

Двама възрастни и две деца бедстват, след като пожар изпепелил дома им във врачанското село Камено поле.

Бабата и дядото, чиято е къщата, се грижат за двете си внучета, защото майка им има сериозен здравословен проблем.

Четиримата живеели трудно и преди стихията да изпепели покрива над главите им, но след пожара животът им станал още по-труден. Освен без дом, остават и без дрехи. Нямат дори и храна. Приютил ги братът на дядото, но и неговата къща се нуждае от ремонт, за който те нямат средства.

Пламъците лумнали малко след като Тодор Иванов платил и докарал сеното, с което се надявал да храни животните си. Съседът му Ангел пръв видял огъня и се втурнал да гаси, но се оказало, че няма вода. Спряна била заради авария. Магарето в обора изгоряло пред очите му.

Жена загина при пожар в дома си в Стара Загора

„Всичко изгоря - покъщнината, дрехите, моите и на децата. Пожарът започна от бали със сено, които бяха в плевнята. Вятърът донесе огъня до къщата. Нямаше и вода, с която да го загасим”, разказа в ефира на „Здравей, България” потърпевшият Тодор.

Мъжът сподели, че купил материал за ремонт с кредит, който ще изплаща до февруари 2026 година. Мъжът обаче получава 500 лева пенсия. След вноската към банката той остава с 400 лева.

„В селото всички опитваме да направим каквото можем. Разчистваме останките от изгорялата къща. Събираме по малко пари, но никой няма възможност да отдели много средства”, посочи Монко Монков, съсед на семейството.

Ако желаете да помогнете на семейството, може може да преведете средства по следната банкова сметка: 

IBAN: BG55UBBS88881000715330

BIC: UBBSBGSF

Титуляр: Тодор Иванов Танков

Село Камено поле, област Враца, улица "Шипка" 4

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
917 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини