Бивш началник на НСО: Вероятно има заплаха, отправена към Бойко Борисов

  • 27 юни 2024 08:44

  • 1540
  • 4
Бивш началник на НСО: Вероятно има заплаха, отправена към Бойко Борисов
© БТВ

Трима партийни лидери се охраняват от службите. Специализираният отряд за борба с тероризма охраняват дома на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г в Банкя, полицаи пазят дома на съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков, а Национална служба Жандармерия - лидера на ДСБ Атанас Атанасов. Това стана ясно от техни изявления пред журналисти в парламента.

Кой и как определя колко застрашени са политиците и как да бъдат пазени – обясни бившият началник на Националната служба за охрана ген. Красимир Станчев.

Борисов: Има много сериозен сигнал за най-висока степен на заплаха срещу мен

Той поясни, че вероятно има заплаха, отправена към лидера на ГЕРБ Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и затова около дома му са заснети мъже от специалния отряд за борба с тероризма.

Станчев не можа да потвърди дали са снайперисти, но поясни, че обследват къщата не без причина.

„Често обаче тези заплахи са изфабрикувани, но ние няма как да не реагираме. При на с вече идват с подобни заплахи. Има цяла процедура, по която се взиам решение какво е нивото на заплаха и как да се действа. Има една комисия, която се стои от тричленен състав - председателят и началникът на Национална служба за охрана, членове са председателят на ДАНС и главният секретар на МВР. В някои случая се допуска в тази комисия да присъстват и представители на военното разузнаване и на Държавна агенция разузнаване. Целта на тази комисия е при получаването на някакъв сигнал един от двамата, които получават този сигнал - или председателят на ДАНС, или главния секретар на МВР, да сезират съответно началника на Национална служба за охрана и той да свиква тази комисия, където да се обсъдят нивото на заплаха, което има лицето и съответно да се предприемат мерките за охрана“, каза той .

Станчев каза, че в случая с дома на Борисов вероятно става въпрос за нещо подобно.

„Предполагам, че във връзка със сигнала, който е получен, се засилила мерките за охрана и по някакъв начин е се обследва къщата не ми се вярва да стоят на улицата и да демонстрират това си присъствие“, добави ген. Станчев.

Той каза още, че не знае за коя най-влиятелна международна служба говори Борисов, когато казва, че е предупреден за заплаха от най-висока степен. Той предположи,ч е става дума за риск за живота му, но отново подчерта, че често тези заплахи са изфабрикувани.

По думите му Кирил Петков, който също каза, че е охраняван от полицаи, всъщност е с охрана на НСО. Той уточни, че по закон 4 години, след като е бил премиер той има право на такава.

„Нека си припомним при катастрофата с кортежа му, той благодари на охранители. Така че не вярвам да го пазят полица“, обясни Станчев.

Бившият начални на Национална служба за охрана заяви, че някога е мимало случаи охранители да следят охраняваните

„Имало е практики , правели са се доноси в службата, които се извършват на ниво подчинен-началник, не се знае за кого е споделял вече началникът, но много лошо впечатление прави. Случвало се е при охрана на депутати , за тях се правеха дноси“, обясни той.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1540 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.06.27 | 09:56

4
Дрън, дрън. Пиар !
Дида

2024.06.27 | 09:45

3
Бойко утката, да ми яде потката
Анонимен

2024.06.27 | 09:12

2
Излишни разходи а в провинцията да си гледат картофи
Благоизтезар

2024.06.27 | 08:54

1
НЯМА.ВЕРОЯТНО.ИЛИ.ИМА.ИЛИ.НЕ

Добави коментар

Водещи новини