Млада жена е в реанимация след ухапване от отровна змия в Кресна

  • 20 юни 2024 09:47

  • 2875
  • 3
Млада жена е в реанимация след ухапване от отровна змия в Кресна
© pixabay

Млада жена е в болница след ухапване от змия в Кресна, съобщава Нова телевизия.

Змията нападнала 20-годишната жена около полунощ, докато пресичала жп линията София - Кулата, която преминава през центъра на града. Вероятно влечугото е пепелянка.

Пострадалата е настанена в реанимацията на МБАЛ-Благоевград без опасност за живота.

Намериха отровна змия в детско легло

Тя била откарана до благоевградската болница около 3:00 часа сутринта и е третирана с противозмийски серум. 

За нашествие от змии в Кюстендилско съобщи преди дни и Bulgaria ON AIR. Със затопляне на времето не са необичайни срещите с влечуги, и то в градски условия. В един от случаите смок е бил забелязан на детска площадка в село Николчевци. В социалните мрежи е пълно с публикации със забелязани змии в Западния и Южния парк в столицата, както и в Дупница. В Русе за миналата година са подадени над 60 сигнала.

Змиите не са враг, а защитен от закона вид, който трябва да се опазва. С това мото зоологът Венцеслав Петков тръгва за среща с влечугите, когато трябва да се отзове на сигнал, подаден на тел 112 от притеснени граждани. "Змиите не са вредни. Тези животни освен това не са и опасни. Всички тези вярвания за тях са наслагвания с времето. Обаче за хората, които подават сигнала, е животозастрашаващо според тях. 90% от сигналите са за супер отровна змия, без дори хората да имат представа колко отровни змии има в България и какви въобще могат да видят при нас", сподели зоологът.

Според специалистите самите змии са страхливи животни и често бягат от хората, особено ако усетят вибрациите от силен тропот. Понякога се правят на умрели, като смятат, че така ще се спасят.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2875 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.06.20 | 14:28

3
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik
Анатомията На Грей

2024.06.20 | 10:13

2
Дивак, какво става, настроения...зелено!
Анатомията На Грей

2024.06.20 | 10:13

1
Дивак, какво става, настроения...зелено!

Добави коментар

Водещи новини