Дете пострада при инцидент в плевенския театър "Иван Радоев"

  • 08 юни 2024 15:19

  • 3329
  • 1
Дете пострада при инцидент в плевенския театър "Иван Радоев"
© Булфото (архив)

Инцидент с дете се е случил вчера по време на репетиции в Драматично-куклен театър "Иван Радоев" в Плевен. За това съобщи днес на извънредна пресконференция директорът на културния институт Димитър Кабаков, предаде БТА.

Едно от момичетата – Л. П., които репетираха в премиерния спектакъл "Дванайсета нощ" на Детската студия при театъра, падна в оркестрината на театъра на височина от около два метра. Падането е назад, при което удря главата си и получава черепно-мозъчна травма. Още вчера е направена спешна операция. Детето е на 16 години. То е настанено за лечение в болница "Д-р Георги Странски".

"Има разследване от страна на полицията и прокуратурата, назначена е и вътрешна проверка", каза още Кабаков.

Той добави, че всички административни изисквания по отношение на пребиваването на децата в театъра - инструктажи за безопасност и други изисквания, по предписания на Инспекцията по труда, са направени.

"В годините назад такъв инцидент с дете никога не се е случвал", категоричен бе той.

"Всички сме в шок. Сутринта имахме водосвет в театъра, а след това и бе отслужена молитва за здраве в храм "Свети Николай", допълни Кабаков.

Той съобщи още, че министърът на културата Найден Тодоров е предложил да бъде изпратен хеликоптерът за спешна медицинска помощ по въздух, за да бъде транспортирано детето в болница "Пирогов".

Кметът на община Плевен д-р Валентин Христов също се е свързал с директора на театъра и е предложил помощ като от своя страна е обсъдил случая със свои колеги лекари и те са на мнение, че специалистите в Плевен са много добри и всичко необходимо е направено. Изразено е и становище, че преместване с хеликоптер в такова състояние на пациента не е препоръчително, а и в момента не се и налага.

 "Ще съдействаме с всичко, което е необходимо", заяви директорът на театъра.

Обявените за следващата седмица премиерни представления на "Дванайсета нощ" са отменени.

Дете пострада при инцидент в училищен двор в Севлиевско

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3329 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
пожелавам бързо въстановяване

2024.06.08 | 16:09

1
За съжаление, така било писано. дано се възстанови малката актриса. дано има и дубльор.

Добави коментар

Водещи новини