НСлС разследва инцидента, при който влак прегази двама в Плевенско

  • 07 юни 2024 16:16

  • 879
  • 1
НСлС разследва инцидента, при който влак прегази двама в Плевенско
© Булфото

Националната следствена служба (НСлС) пое разследването на инцидента, при който бързият влак от Варна за Мездра блъсна и уби служител на БДЖ и рани друг между гарите Телиш и Горни Дъбник, в област Плевен. 

В бързия влак е имало само един пътник и той не е пострадал. Служебният министър на транспорта Георги Гвоздейков разпореди до 19 юни да бъде завършена проверката по случая на НКЖИ.

Състоянието на пострадалия е стабилно. Това съобщи днес окръжният прокурор на Плевен Владимир Николов. Той допълни, че водещата версия за случая е нарушаване на правилата за безопасност. 

Влак прегази двама работници в Плевенско, има жертва

Инцидентът е възникнал около 22:00 часа в четвъртък, припомня БТА. Бързият влак удря двама служители на БДЖ, като единият от тях загива на място, а другият е настанен в болница с наранявания. Те са извършвали планов ремонт на закрития за движение път 1 в участъка.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
879 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.07 | 18:49

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини