Битото в училищен двор момиче: Учител стана свидетел на случилото се, но не се намеси

  • 07 юни 2024 08:59

  • 13269
  • 8
Битото в училищен двор момиче: Учител стана свидетел на случилото се, но не се намеси
© Кадър - Нова телевизия

16-годишно момиче беше пребито в двора на столично училище. Ученичката е била нападната от три момичета и момче, които освен че я удрят, скубят и влачат по земята, заснемат и видео.

Потърпевшото момиче разказа за случилото се в ефира на Нова телевизия. Умишлено лицето ѝ бе скрито, както и името ѝ.

„Познавам всички деца от видеото, освен инициаторката на нападението. Преди около месец тя дойде при мен с още едно момиче след учебните часове. Каза ми: „Сестра ти се заяжда с мен. Предупреди я!”. Каза, че щяла да я бие. Заявих, че ще говоря със сестра си и ще кажа на родителите ни. Тя обаче започна да крещи и да ме блъска. След това дойде жена, мисля че беше майката на едно от другите момичета. И тя започна да ни бута и да ни казва: ”Хайде прибирайте се, бе! Какво още искате?”, разказа пострадалото момиче.

По думите на потърпевшата тя дори не забелязала, че нападателите ѝ са четирима. „Мислех, че е само един. Много ме заболя коремът. Не усетих кой какво прави и колко време е продължило всичко”, подчерта потърпевшата.

На случилото се имало свидетели. „Видяха медиатор, чистачка и учител, който седеше на пейка в двора. Не се намесиха в конфликта. След това учителят дойде и попита какво става. Децата наоколо му обясниха и той се прибра в училището”, заяви момичето.

Още подробности за бруталния случай на насилие над ученичка във Варна

Майката подчерта, че разбира за случилото се едва в сряда. „Детето ми е бито в понеделник, в присъствието на класния ѝ ръководител. Той не благоволи дори да ми се обади. Аз разбрах за случилото се от видеоклип”, заяви тя.

„Искам да поднеса лично извиненията си на майката и на потърпевшото дете. Познавам го. Следя развитието му, тъй като тя е една от добрите ни и примерни ученички”, заяви директорът на 67 ОУ "Васил Друмев" Галина Христова. И допълни: „До момента подобен случай не сме имали. Ставали са по-леки инциденти – с вербална агресия, обиди. Конкретно за тези деца не е имало информация да е имало подобни проблеми. След като научих за случилото се, наредих на педагогическия съветник да разпита децата. Предприели сме действия. Първо сме уведомили родителите на всички участници. Съдействаме на полицията. Освен това предстои Пегагогически съвет, на който ще бъдат наложени съответните наказания”, подчерта Христова.

Последвайте канала на

Калина Христова
13269 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Ами

2024.06.07 | 09:42

3
Това са скъпите учители възпитават убиици и престъпници жалко
Беше

2024.06.07 | 11:16

8
Сега НЯМА възпитание, има писане на оценки по кеф и срещу кеш
хикс

2024.06.07 | 10:57

7
Да ги възпитават родителите им, не по цял ден да плюскат и да се.рат.
Студент

2024.06.07 | 09:28

1
Закривайте ги тия гнусни училища! Те са по-скоро вредни за подрастващите. Нужен е нов подход и алтернативно образование!

2024.06.07 | 10:30

6
Да беше завършил поне начално училище, преди да си купиш диплома, късопишко.
Мими

2024.06.07 | 10:12

4
Не са виновни учителите.Системата е сбъркана.Сега учителите не смеят да кажат нищо на сополанковците.В момента растат поколения, които ти първа ще се берете ядове с тях!А по лошото, че тези лайненца утре ще управляват страната.

2024.06.07 | 10:29

5
Каквито децата, такива и родителите/възпитателите. Скоро ще ви гори праведен огън.
Георги Илиев Митев

2024.06.07 | 09:39

2
Болшинството от даскалите от мъжки пол са си педоф.или .

Добави коментар

Водещи новини