Спасиха две жени, бедствали близо две денонощия в гора в Трънско

  • 28 май 2024 15:54

  • 2396
  • 2
Спасиха две жени, бедствали близо две денонощия в гора в Трънско
© Булфото (архив)

След близо две денонощия бедстващи жени бяха спасени при акция в Трънско.

Това съобщи за БТА регионалният говорител на Областната дирекция (ОД) на МВР в Перник Венцислав Алексов. В издирвателните действия са участвали 20 души.  

Акцията е започнала след получен сигнал на телефон 112 снощи около 22:52 ч. от самите потърпевши. Двете жени на 64 и 72-годишна възраст заявили, че вече второ денонощие са в гората в близост до трънското село Филиповци (махала "Драговски камък“), където се загубили.

Първоначално към мястото, описано в сигнала, се насочили служители от Районното управление в Трън и местната пожарна служба. Малко по-късно под ръководството и организацията на директора на ОД на МВР Перник старши комисар Милчо Милчов към тях се присъединили автопатрул на граничното полицейско управление, сектор „Специални тактически действия“ при ОД на МВР – Перник и звено „Аварийно-спасителна дейност и превенция“ при община Перник.  

Сашко от Перник изчезна отново

След предприетия масиран обход на местността и използвана техника, за по-малко от два часа жените били локализирани и открити в труднодостъпна обрасла гориста местност. Същите били уплашени и премръзнали. Двете туристки имали изключителен късмет, защото спасителите забелязали мечка в района на изчезването им.  

Жените казали, че са престояли в гората почти две денонощия, лутайки се безуспешно. Поради това, че били слабо облечени получили от полицаите връхни дрехи, след което били транспортирани до главния път, където им била оказана медицинска помощ.  

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2396 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
,

2024.05.28 | 16:56

2
....
БРАЛИ ГЪБИ

2024.05.28 | 16:45

1
Двете жени на 64 и 72-годишна възраст са били туристки. Браво бе, браво! Аз мислех че с кошници берат гъби. тук клкнат, там клекнат и...... разбираемо е да са се загубили. Мечките не ядат жилаво месо, не нападат в напреднала възраст туристки. Те дори бягат от миризмата им.Да си платят на спасителната организация открила ги навреме в тъмната гора.

Добави коментар

Водещи новини