Църквата на отец Иван Янков в Сливен отново е ограбена

  • 27 май 2024 12:20

  • 240
  • 1
Църквата на отец Иван Янков в Сливен отново е ограбена
© Bulphoto/архив

Църквата на познатия от протестите срещу избора на нов Сливенски владика отец Иван Янков в квартал "Речица" бе осквернена и ограбена за пореден четвърти път. Крадците са влезли през прозореца на храма и са взели суми събирани от дарения. Той коментира, че може да се лансират много версии, но очаква полицията да достигне до крадеца и тогава ще стане ясно дали са само обири или е имало и други задачи, като сплашване, за да спре протеста си.

Отец Иван каза, че първия обир е бил в първия ден от протеста му срещу касирането на избора за митрополит, а днес четвъртия обир е при въвеждането на новия митрополит Арсений в Сливенска епархия.

"На тези хора са им трябвали пари, защото са разбили касите. Може да се гледа във всички посоки. Сега работят полицаите – от предния път, от по предния път…Може да се окаже нещо съвсем друго".

Свещеникът коментира и избора на новия Сливенски владика: "Случи се това, което Светият синод искаше въпреки волята на сливенските избиратели и въпреки куража на първите избори и със съдействието на страха на някои избиратели на следващите избори, когато от списъка без махнат Йеротей".

Отец Иван, заяви, че няма да отиде да посрещне Арсений и каза, че ще чака той да направи контакт се него, предаде БНР.

Последвайте канала на

Десислава Станева
240 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.27 | 16:19

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини