Дете по телефона: Татко, ела да ме вземеш. Един се опита да ме изнасили

  • 22 май 2024 08:54

  • 2098
  • 2
Дете по телефона: Татко, ела да ме вземеш. Един се опита да ме изнасили
© Кадър - Нова телевизия

Мъж е задържан за опит за изнасилване на 11-годишно дете в центъра на Мездра. Нападението било извършено по светло, в близост до сградата на общината. Въпреки че мястото е оживено, нападателят успял да избяга и да се укрие в друг град на повече от 200 км.

„На 20 май около 19 часа е получен сигнал в РУ Мездра за извършени блудствени действия срещу малолетно лице. Случаят незабавно е докладван на прокуратурата. Дадени са указания за неотложи действия и незабавно установяване на извършителя на престъплението. Мъжът е от Берковица, но е открит в Пловдив”, заяви в ефира на „Здравей, България” заместник-районният прокурор на Враца Емилиян Костов.

Той подчерта, че по случая са работили над 70 полицаи от три дирекции. „Извършителят е 37-годишен. Пътувал е с влак, който е имал престой в Мездра. Отивал е към Бургас. Слизайки от композицията, за да си купи нещо за хапване, мъжът извършва това грубо и дръзко деяние. Няма данни лицето да е с психични проблеми”, обясни Костов.

Пасторът, обвинен в блудство с деца в Сливен: Царството приближи, вярвам само в Исус Христос

„Детето беше много разстроено. Крещеше по телефона на баща си: ”Татко, ела да ме вземеш. Един се опита да ме изнасили”, разказа Антоанета Маринова, която е намерила детето след нападението.

„Нападателят не е осъждан. Няма криминални прояви. Задържан е за 72 часа. Внесено е искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение. Лицето е привлечено към наказателна отговорност за блудство с малолетно лице. За това престъпление законът предвижда лишаване от свобода от 1 до 6 години. Ще бъдем безкомпромисни към извършители на такива престъпления”, категоричен беше районният прокурор.

По думите му детето в момента е по-добре. С него работят психолози и се вземат мерки за защита.

Последвайте канала на

Калина Христова
2098 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 05:48

2
❤️ Г­о­­р­е­­­щ­­­и­ ­­м­­о­­м­­и­­­ч­­­е­­т­­­а­ ­­­в­­­и­­­ ­­о­­ч­­­а­­к­­­в­­­а­т ­­­-­­­ X­­1­­8­.­F­­U­­­N

2024.05.22 | 10:53

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини