В адски мъки почина Иванка Американката, обвинена в поръчителство на убийството на брат си и наследниците му

  • 15 май 2024 13:21

  • 5723
  • 3
В адски мъки почина Иванка Американката, обвинена в поръчителство на убийството на брат си и наследниците му
© Булфото

Иванка Ройдова – Американката, от пловдивското село Брани поле, известна с това, че беше обвинена в поръчителство на убийството на брат си и наследниците му, е починала в събота, съобщи Блиц.

Тя е издъхнала в страшни мъки. Страдала е от злокачествено заболяване. 

В деня на смъртта си Ваня не спирала да повтаря, че не затворът, където живя близо 3 години, а отнемането на родния й дом от племенниците Гергана и Мариян Калестрови, я убило.

През 2016 година Иванка Ройдова беше обвинена в това, че е поръчала убийството на шестима свои роднини, за да осигури само за себе си милионите наследство от баща си, който отдавна емигрирал в САЩ. В поръчката влизали брат й и неговите наследници.

Откриха насред полето овъглен труп до опожарена кола

Баща им Георги Ройдов дълги години е живял в Чикаго. От там натрупал милиони наследство.

"Майка ми я уби не заболяването й. Това беше убийство на душата й, защото не можа да понесе несправедливостта", коментира дъщерята на починалата - Жана.

Според обвинението именно заради тези милиони Иванка Американката била наела поръчков убиец, за да ликвидира брат й Стойчо, децата му и наследниците. 

Тя беше осъдена на 3 години затвор, но заради получено тежко заболяване в зандана беше освободена половин година предсрочно. Нито Иванка, нито Анна-двете дъщери на Ройдов Старши, получават каквито и да е средства от наследството на покойния си баща.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
5723 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 06:10

3
❤️ Г­­­о­р­­е­щ­и­ ­­­м­­о­м­­­и­­­ч­е­­т­­­а­­­ ­­­в­и­ ­­­о­­­ч­­­а­­­к­­­в­­а­т ­­-­­ X­1­­­8­­.­­­F­U­­­N
Русенец

2024.05.17 | 19:48

2
От там познавах свястно семейство, но тая не е сред тях!

2024.05.15 | 14:20

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини