МВР: Сбиването в Габрово не е на етническа основа

  • 07 май 2024 15:30

  • 951
  • 0
МВР: Сбиването в Габрово не е на етническа основа
© Pixabay

Във връзка с инцидент от 2 май - сбиване между две групи, и придобил популярност в социалните мрежи, в РУ Габрово бе извършена проверка.

По случая е образувано досъдебно производство.

В хода на разследването е установено, че причина за сбиването не е омраза на етническа основа, а е вследствие на предходно познанство и влошени междуличностни отношения.

Бой в центъра на Габрово. Има пострадали

Прегледани и анализирани са и видеозаписи от камери. Областна дирекция на МВР Габрово приканва гражданите да не се поддават на злонамерени слухове за умишлено напрежение, съобщават от пресцентъра на МВР.

Припомняме, че на 2 май, около 20:30 часа, в РУ Габрово е получен сигнал за сбиване между две групи лица на ул.”Скобелевска“. На място незабавно са изпратени автопатрулни екипи, които установяват двама пострадали. Същите са откарани за преглед в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“, като след прегледа са освободени. В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия са установени извършителите на деянието – пет лица на възраст между 13 и 18 години. За случая своевременно е уведомена Районна прокуратура – Габрово.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
951 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини