Пожарната в Силистра призова гражданите да пазят горите

  • 16 април 2024 11:31

  • 309
  • 2
Пожарната в Силистра призова гражданите да пазят горите
© Pixabay

Три пожара са потушени от екипи на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) в Силистра, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Горели са отпадъци в село Българка и сухи треви в районите на Старо село и Силистра.  Няма материални щети, а благодарение на бързата реакция на огнеборците са спасени две сгради.

От РДПБЗН-Силистра предупреждават, че с повишаването на температурите се създават предпоставки за възникване и разпространение на пожари. Оттам припомнят, че за периода до 31 ноември 2024 г. е  пожароопасен сезон в горските територии на в областта.

В тази връзка от Регионалната дирекция дадоха съвети на гражданите и призоваваха за опазване на горите от пожари. Те трябва да потърсят безопасен път и да напуснат района на пожара, в посока обратна на посоката на вятъра, като се движат в близост до водоеми или водоизточници. След като са избегнали първоначалната опасност, незабавно да потърсят помощ на тел. 112. В случай че има хора в близост до пожара, трябва да бъде подаден сигнал за това. Гражданите трябва да разкажат на пристигналите на място пожарни екипи цялата информация, с която разполагат, и да следват техните указания.

Гърция въведе забрана за палене на огън на открито

Последвайте канала на

Десислава Станева
309 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 07:31

2
❤️ Г­­о­р­­е­­щ­и­­­ ­м­­­о­м­и­ч­­е­­т­­а­ ­­­в­­­и­­­ ­о­­­ч­­­а­­к­­­в­­­а­т ­­-­­­ X­­­1­8­.­­F­­U­­­N

2024.04.16 | 16:38

1
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим.====> use.my/sman

Добави коментар

Водещи новини