Янкулов за скъпия часовник на Коцев: Лице на висша публична длъжност не може да получава подаръци от някакви хора

  • 08 април 2024 13:26

  • 5069
  • 11
Янкулов за скъпия часовник на Коцев: Лице на висша публична длъжност не може да получава подаръци от някакви хора
© Булфото

Трябва ясно да бъде казано, че едно лице на висша публична длъжност не може да получава подаръци от някакви хора - дали е по личен повод, дали за нещо друго, това са съпътстващи обстоятелства, да не говорим за най-висшата професионална длъжност в МВР, не може да получава скъпи подаръци, ако иска да ги получава подаръци от бизнесмени, той не трябва да е на тази длъжност. Няма как да не останат съмненията. Това коментира Андрей Янкулов от Антикорупционния фонд пред Дарик.

Повод на думите му са изтеклите преди дни снимки, показващи главния секретар на МВР Живко Коцев и обвиняемия заедно с шефката на митниците Стефан Димитров, в обща компания.

На две от снимките се вижда как Коцев е с бившия министър на туризма от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Николина Ангелкова в кола на летището, като показва скъп часовник на китката си. По-късно премиерът в оставка Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С обяви, че Коцев му е доверил, че е получил часовника като „подарък от приятели във връзка с личен празник“.

Янкулов обърна внимание, че в последните дни Коцев отсъства от публичното пространство, като някой друг говори от негово име – и Денков, и ген. Атанас Атанасовген. Атанас АтанасовАтанас Петров Атанасов е роден на 17 май 1959 година в с. Батин, България. О. з. ген. Атанас Петров от ПП-ДБ, който коментира, че и.ф. главният прокурор, шефът на КПКОНПИ и градският прокурор са се срещали с Коцев и са го притискали да подаде оставка.

Самият Коцев миналата седмица първо подаде оставка, после я оттегли като заяви, че е бил натискан да се оттегли от поста в МВР. Това пък беше използвано от служебния премиер Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в като основание да не отстранява от поста вътрешния министър Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните в служебния си кабинет, който ПП-ДБ припозна като човек на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

„Главният секретар публично мълчи. Други хора се обясняват за него. Това не е сериозно - липсата му в публичното пространство и отсъствието на адекватно обяснение какво се случва покрай тези вещи, които явно е получавал“, заяви Янкулов.

Той определи като несериозно и оправданието, че Коцев мълчи, защото така е бил посъветван от ПР-ите на МВР.

Според Янкулов изтичането на снимките е „контролирано изпускане на информация от ръководството на институцията“.

Шефката на митниците със скъп подарък за главсека

„Целта е тази информация, която е събрана в рамките на наказателното производство (б.р. - срещу шефката на Митниците), да бъде използвана с цел публично дискредитиране, а не с цел доказване на престъпление. Държавните органи не могат да действат като журналисти“, заяви експертът.

Той коментира и, че ако наистина е имало среща между и.ф. главния прокурор, градският прокурор на София и шефа на КПКОНПИ, вероятно наистина Коцев е бил посъветван да се оттегли от поста на главен секретар.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
5069 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2024.05.25 | 07:54

11
❤️ Г­­о­­р­­­е­щ­­­и­­­ ­м­о­м­и­­ч­­­е­т­а­ ­в­­и­ ­­о­­­ч­­­а­­к­­в­а­­т ­-­ X­­­1­­8­.­F­­­U­­N

2024.04.08 | 21:21

10
Защо изобщо се спори дали да остане на поста.Това е абсурдно ,как да остане след този резил?Ако остане по време на избори,остава зависим от тези които му помагат.Жалко е всичко!

2024.04.08 | 17:38

9
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca
ВРЪЩАМЕ БКП БСП в митниците

2024.04.08 | 15:35

8
ЛИЦЕТО КАЗА, ЧЕ НЕ ГИ ПОЗНАВА ВЪОБЩЕ .... ,НО СНИМКИТЕ ПОКАЗАХА ИСТИНАТА ....
Смях

2024.04.08 | 15:24

7
Абе нашият елит са много тъпи хора. Радавайте си подаръци в спайнята, като си легнете. Не бързайте! От излишна любов си пати човек. А иначе, Янкулов, не е много прав - подаръци могат да се дават, но трябва да се декларират.
ПеПерасти гадни, сър

2024.04.08 | 15:01

6
Ами ПеПерастите защитават Коцев педито защото ще започне да пее и да сочи нагоре, нагоре докато стигне до Асен Швестера, Киро Тъпото и Рашко Чашков. Защо и на мен не ми подалят "приятели" за рожденния ми ден едно Мазерати например?

2024.04.08 | 14:18

5
корупционния фонд?

2024.04.08 | 14:15

4
Андрюха върти минети на турски патоци

2024.04.08 | 14:15

3
КОМЕНТАРИТЕ НА ЛИЦА ЗАВИСИМИ ОТ МЕКИ ДИКТАТОРИ НЕ МОГАТ ДА СЕ СЧИТАТ ЗА СЕРИОЗНИ

2024.04.08 | 14:07

2
Чукам плешивци

Добави коментар

Водещи новини