Дирекция "Миграция": Оплакалият се от полицейско насилие саудитски гражданин се е самонаранил

  • 04 април 2024 18:14

  • 2299
  • 3
Дирекция "Миграция": Оплакалият се от полицейско насилие саудитски гражданин се е самонаранил
© Bulphoto (архив)

От дирекция "Миграция" на МВР твърдят, че оплакал се от полицейско насилие саудитски гражданин се е самонаранил. Това гласи отговор на запитване на БНР относно инцидент тази неделя в дома за настаняване чужденци в Бусманци. 

Настаненият там саудитски гражданин Абдулрахман Ал-Халиди твърди, че е бил пребит от полицейски служители в центъра. 

Правозащитникът Виктор Лилов заяви пред БНР, че това се е случило след опит на Ал-Халиди да занесе храна на други настанени в центъра, което не е било позволено от полицаите и е възникнал спор. Саудитецът бил завлечен в тоалетната и последвал побой, при който потърпевшият е загубил съзнание, а след като се свестил е бил и вързан за легло. Лилов поиска районната прокуратура да удостовери медицинското състояние на пострадалия.

Пребиха с камъни и метални пръти афганистанец и съпругата му в София

От дирекция "Миграция" твърдят, че побой е нямало, а саудитецът сам си е нанесъл наранявания. Според тях, около 19:30 в неделя Ал-Халиди е отишъл на етаж за уязвими лица с "особен ред на достъп" и  сам нахлул в санитарния възел. На място отзовалите се полицейски служители го заварили сам да удря главата си в стената и бетонните мивки, твърдят от дирекцията, а при опитите самонараняването да бъде спряно, един от полицаите бил ухапан на две места и наплют, като за съдействие са извикани още двама полицаи. От МВР още пишат, че чуждият гражданин е отказал последвал медицински преглед, както и че предстои проверка на районната прокуратура и на самата дирекция "Миграция" по случая. 

Пострадалият Абдулрахман Ал-Халиди е саудитски дисидент, потърсил убежище в България след бруталното убийство на опозиционера Джамал Хашоги в Истанбул. Делото за статута и възможната екстрадиция на Ал-Халиди в момента е във Върховния административен съд. 

Паралелно с неговия случай социални работници алармираха за упражнено полицейско насилие над млад мъж от Сирия в друг от софийските приемателни центрове - този в "Овча купел" по време на акция миналата седмица. 

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2299 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 08:03

3
❤️ Г­о­­­р­е­щ­­­и­­­ ­­м­­о­­м­и­­­ч­­е­­т­­а­­­ ­­­в­и­­­ ­о­­­ч­­­а­­­к­­­в­а­­­т ­­-­­­ X­­­1­8­­­.­­­F­U­­N

2024.04.04 | 20:47

2
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca
така ли

2024.04.04 | 20:18

1
ме викат вече на асалтъ

Добави коментар

Водещи новини