Мъж бе задържан пред куриерска фирма в Смолян с пратка марихуана

  • 03 април 2024 15:01

  • 10966
  • 1
Мъж бе задържан пред куриерска фирма в Смолян с пратка марихуана
© Bulphoto (архив)

Мъж на 55 години от Чепеларе е задържан с пратка марихуана, на излизане от куриерска фирма в Смолян на ул. „Бузлуджа“, съобщи за БТА окръжният прокурор Недко Симов. На място е извършен полеви наркотест, при който сухата зелена тревна маса с тегло 325 грама е реагирала на канабис.

„По случая е образувано наказателно производства за държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение. Все още сме на първоначален етап“, посочи Симов. Той уточни, че основната версия е, че мъжът е получил пратката – три полиетиленови плика с наркотичното вещество, с цел да го разпространява.  

Предстои да бъде назначена експертиза, за да се установи съдържанието на тетрахидроканабинол. „След като бъде готова експертизата, ще се прецени какви други доказателства ще са необходими. Ще бъдат разпитани и свидетели, включително и работещите в куриерската фирма“, каза още Недко Симов.

Откриха скрити наркотици по поречието на река Марица

Задържаният мъж не за първи път влиза в полезрението на полицията със случаи на наркотични вещества. От прокуратурата посочиха, че на този етап няма индикации да се иска налагане на постоянна мярка „Задържане под стража“. Разследващите ще насочат усилията си към издирване на лица, които са съпричастни към извършване на престъплението, включително и кой е изпратил пратката.

„Този случай показва, че работата на органите на МВР е съсредоточена към реализирането на операции за залавяне на извършители на този вид престъпление – разпространение на наркотични вещества. Залавянето само на отделни лица, които консумират дрогата, не може да бъде достатъчно, за да се преборим с това явление“, коментира окръжният прокурор.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
10966 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.04.03 | 15:18

1
Органите на МВР да нахлуят и в Народното събрание. Да прослушат просто кире и а сан к окорчо

Добави коментар

Водещи новини