Горя пожар в защитена местност в Силистренско

  • 25 март 2024 14:08

  • 303
  • 2
Горя пожар в защитена местност в Силистренско
© Булфото (архив)

През почивните дни експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе са извършили извънредна проверка по сигнал за пожар в защитената местност "Калимок-Бръшлен", в землището на силистренското село Нова Черна. Това съобщиха от пресцентъра на инспекцията.

Сигналът е постъпил в следобедните часове, като пожарът е установен от оператора на системата за видеонаблюдение на колонията на къдроглавия пеликан. 

Екип на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Тутракан, е предприел необходимите мерки за потушаването на пожара. Експертите на инспекцията на място са установили горящи тръстикови масиви в няколко огнища, отдалечени приблизително на километър от колонията на защитения вид. Към настоящия момент не е възможно да се направи оценка на засегнатите площи, поради недостъпност до терените.

Пожар избухна край Централната поща в Пловдив

В защитената местност "Калимок-Бръшлен" живее най-голямата в страната дива колония на къдроглави пеликани. През последните две години броят им се е увеличил драстично. Според експерти там се е преместили голяма част от птиците, които традиционно обитават резервата "Сребърна". 

През февруари от Българското дружество за защита на птиците са успели да преброят повече от 90 двойки къдроглави пеликани в местността "Калимок-Бръшлен“.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
303 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 08:34

2
❤️ Г­о­­р­е­­щ­­­и­ ­­м­­­о­­м­­­и­­­ч­­­е­­т­­­а­ ­­­в­и­­ ­о­­­ч­а­к­в­­а­­т ­­-­ X­1­­­8­.­­­F­­U­­N

2024.03.25 | 16:38

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> use.my/bman

Добави коментар

Водещи новини