Шофьор счупи дрегера в Силистра

  • 18 март 2024 13:33

  • 667
  • 0
Шофьор счупи дрегера в Силистра
© Novini.bg/ Canva

Мъж на 52 години е установен да управлява лек автомобил с над 2,6 промила алкохол в кръвта. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Силистра.

Той бил спрян за проверка от пътни полицаи през почивните дни и тестван с дрегер. Водачът е дал кръвна проба за анализ и е бил задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

Спипаха двама да шофират нерегистрирани МПС-та

При друг случай 44-годишен мъж без книжка е засечен да управлява лек автомобил „Форд“ след употреба на алкохол. Той бил спрян за проверка от полицейски служители на 16 март в село Добруджанка. Дрегерът отчел 1,53 промила алкохолно съдържание в издишания от него въздух, а проверка показала, че не притежава свидетелство за управление на МПС. 

Мъжът е дал кръвна проба, задържан е за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

По данни на Областната дирекция на МВР през миналата година в региона са установени 209 случая на управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол, от тях 124 - с концентрация до 1,2 промила, а 85 - с концентрация над 1,2 промила. Случаите на шофиране под въздействие на наркотици през годината са били 74.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
667 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини