Червения пират е от Сливен?

  • 28 февруари 2024 20:19

  • 2393
  • 4
Червения пират е от Сливен?
© Булфото (архив)

В Районната прокуратура в Сливен е образувано дело за заплахи за живота към кметовете на Сливен и Котел, директори на големи предприятия и фирми в областния център и региона, които са изпратени по електронна поща, предаде БНР.

Предполага се, че това е човекът с прякора Червения пират, който изпраща заплашителни писма през електронната поща до магистрати, политици и публични личности в София и Плевен.

Директорът на ГДБОП: Лицето, заплашвало съдия Цариградска, отправя заплахи и към Мария Габриел

Не се изключва възможността да е от Сливен, защото показва информираност към местните събития и новини.

"Заплашителните мейли в Сливен са започнали да пристигат в края на август - началото на септември. Изпратени са от осем различни мейла, а изпращачът обикновено се е свързвал с интернет през молове и големи супермаркети в София, каза наблюдаващият прокурор Татяна Еневска.

"Последните данни, които дойдоха, са към месец януари, началото. Заканите са, както казах, и по отношение на кметовете на Сливен и Котел, председателя на Общинския съвет, всички членове на Общинския съвет. И още веднъж казвам, че касаят закани към живота на тези лица. Сериозно ги приемаме данните, че лицето, което ги изпраща, има психични отклонения", добави обвинителят.

"Ние водим разследването така, че да обследваме всички страни на заканите за убийство, независимо какво лице ги изпраща. Тези заплахи и закани идват от лице, което използва различни мейл адреси, един от които е именно "Червеният пират". Но сходствата на думите, които употребява, когато отправя закани, ни навеждат на мисълта, че лицето е едно и също", посочи още Еневска.

Предполагаемият извършител е млад, около 30–35-годишен, високоинтелигентен, вероятно е лежал в психиатрична клиника в София.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2393 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.05.25 | 09:35

4
❤️ Г­­­о­­­р­­­е­щ­и­­­ ­­­м­­о­­м­­и­­ч­е­­т­­­а­­ ­в­и­­ ­о­ч­­­а­­к­в­а­­т ­­­-­ X­1­8­­.­F­­­U­­N
ЧЕРВЕНИЯ ПИРАТ

2024.02.29 | 00:04

2
С ВИНИ ГЯУРСКИ НЕ СТАНЕ ЛИ ТОПЛАТА ВОДА НА 44С СЪС СЕ КИРИТЕ У ОБЩИНАТА ИДВАМ!
ЩЕ СКАЧАТЕ ОТ БАЛКОНА

2024.02.29 | 00:05

3
С УКРО ЗНАМЕТО ЗА ПАРАШУТ! ГОВ НА ПРОКЛЕТИ!

2024.02.28 | 22:27

1
Жeна ми е pазвълнувана от този пpодyкт. Сега сексът е по-дълъг, epекциятa е по-силна, чувствитeлността към оpгазъм се е yвeличила и доpи пeниcът се е yвeличил. това е мeга готино нещо, което съветвам вcички да опитaт, пpочетох за това тук----> use.my/medinfo

Добави коментар

Водещи новини