Ало измамници от Варна се представят за служители на енергото и искат пари

  • 28 февруари 2024 07:00

  • 1953
  • 3
Ало измамници от Варна се представят за служители на енергото и искат пари
© Pixabay

Ало измамници от Варна се представят за служители на енергото и искат пари от абонатите. Мъж от Варна, на когото са се обадили, се свърза с БНТ и разказа как е бил изнудван.

Тодор Костов получава обаждане по телефона от неизвестен номер и е изненадан от чутото.

"Каза: "Инкасатори са установили, че вашият електромер е отворен и разпломбиран, знаете ли нещо по въпроса?" Казах, че не знам! "Вие крадете ток от енергото или от друг съсед. Сигурен ли сте, че не ограбвате някого?"

Самият Тодор Костов работи във варненското енергодружество и веднага се усъмнил, че се опитват да го измамят, пояснява БНТ. Мъжът запазил самообладание и на свой ред започнал да задава въпроси.

"Пратете техници да видят и съответно да си направят проверка. Раговорът продължи с това, че могат да пратим, но ще струва пари. Трябвало да си платя, за да може да се оправи нередността, която е установена. Когато започнах да задавам въпроси, каза че ще струва пари, но не се стигна до сума, тъй като явно задавам прекалено много въпроси и няма да се подлъжа", каза Тодор Костов.

От варненското енергодружество призоваха гражданите, които получат такова обаждане, да се свържат с полицията или с дежурните в енергото.

"Ние говорим с наши клиенти и комуникираме с тях само и единствено когато има изрично подаден сигнал за услуга, която те искат. В този случай се обаждаме от номер, който не е скрит. Нашият служител се представя и казва във връзка с кой сигнал и кое обаждане търси нашия клиент. Нямаме практика да звъним и ние проактивно да предлагаме услуги на клиентите. Имали сме такъв случай преди две години в област Велико Търново, имахме сигнали. Алармирахме клиентите, но за съжалеине, измамниците нямат почивен ден", посочи Петя Попова, директор "Комуникации" в "Енерго-Про" - Варна.

Тодор Костов също съветва хората: "Наистина ако има такива обаждания, а то със сигурност има и към други хора, да не се подлъгват".

От енергодружеството отново напомнят на своите клиенти, че трябва да бъдат бдителни и да не се доверяват на подобни обаждания, информира още БНТ.

Светкавично бързо: задържаха участник в схема за телефонна измама

Последвайте канала на

Десислава Станева
1953 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.02.28 | 10:31

3
Жeна ми е pазвълнувана от този пpодyкт. Сега сексът е по-дълъг, epекциятa е по-силна, чувствитeлността към оpгазъм се е yвeличила и доpи пeниcът се е yвeличил. това е мeга готино нещо, което съветвам вcички да опитaт, пpочетох за това тук----> use.my/medinfo
Иванов

2024.02.28 | 09:12

2
Как да не звънят на мен са ми звъняли ако закъснея с плащане на сметката

2024.02.28 | 07:23

1
Турско посолство ???

Добави коментар

Водещи новини