Майката на Митко от Цалапица твърди, че единият от близнаците е присъствал по време на убийството

  • 26 февруари 2024 11:57

  • 572
  • 1
Майката на Митко от Цалапица твърди, че единият от близнаците е присъствал по време на убийството
© bulphoto (архив)

Жители на Цалапица окупираха сградата на прокуратурата в Пловдив преди старта на делото за убийството на 24-годишния Димитър Малинов. 

Протестиращите настояват за бързата екстрадиция на Рангел.

Те смятат, че близнаците от селото, които в момента са обвинени в укривателство на Рангел, ще се измъкнат с условни или минимални присъди. Майката на Митко настоя за среща с окръжния прокурор и с наблюдаващия прокурор, но не бе приета, тъй като отсъстваше от сградата.

„Рангел все още не е екстрадиран от Дания. Дори не е разпитан, а ще бъде даден ход на делото. На 25 януари ни беше казано, че до 10 дни това ще стане. Кой не си е свършил работата? Не искаме делото да започне, защото близнаците не са укриватели, а са съучастници в убийството. Дори това, че единият си е признал, че е присъствал от самото начало, е достатъчно. Били са четирима души. Двама са участвали в побоя, а другите двама са наблюдавали. Преди дни Валентин се обадил на приятели и казал, че днес излиза на свобода, а другият щял да излезе след 6 месеца. Затворниците си знаят присъдите”, заяви в ефира на „Здравей, България” майката на Димитър Атанаска Бакалова.

Протест в Цалапица: Искат екстрадиция на заподозрения за убийството на Димитър

"От самото начало знаем, че единият от близнаците - Валентин присъства на убийството. На записите се виждат още четирима души. Двама са участниците в побоя, другите стоят и гледат. Нищо не е направено както трябва от нито една институция. Рангел трябва най бързо да бъде екстрадиран", коментира Атанаска Бакалова.

Протестът пред прокуратурата продължава.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
572 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 09:43

1
❤️ Г­­­о­­­р­­­е­­щ­­и­­ ­­­м­­о­­м­­и­­­ч­­­е­т­­­а­­ ­в­­и­­ ­­­о­­­ч­­а­к­­в­­­а­­т ­-­ X­1­­­8­­­.­F­U­­­N

Добави коментар

Водещи новини