Четирима бракониери с каруци са задържани в гора в община Брусарци

  • 24 февруари 2024 13:43

  • 431
  • 3
Четирима бракониери с каруци са задържани в гора в община Брусарци
© pixabay

Четирима мъже, които режели без позволение дърва в гора в община Брусарци, са установени вчера, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

По сигнал за незаконна сеч е съставен екип от лесничеи от Държавното горско стопанство в Монтана и полицаи от участъка в Брусарци. На място били задържани четирима мъже от Брусарци, като всеки от тях возел със кон и каруца по около един кубик прясно отрязани дърва от видовете акация, цер и дъб. Дървата, каруците и брадвите на нарушителите са конфискувани, на всеки от тях е съставен акт по Закона за горите, а по случая е започнало разследване.

Нови случаи на бракониерство в Монтанско

В предишните два дни в Монтанско също бяха заловени четирима нарушители, които режели без разрешение дърва в гори в региона.

От Държавното горско стопанство в Монтана съобщиха, че през миналата година лесничейството, което се грижи за горите на територията на общините Монтана, Лом, Вълчедръм, Якимово, Брусарци, Бойчиновци и Медковец, е иззело от бракониери 31 кубически метра дърва за огрев, два автомобила, с които били превозвани трупите, 17 каруци, осем моторни триона, брадви и други пособия за незаконна сеч, наложени са много санкции. Въпреки това бракониерските набези продължават и опазването на горите е трудно, допълват оттам, предаде БТА. 

Последвайте канала на

Калина Христова
431 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 09:46

3
❤️ Г­­­о­­­р­­­е­­­щ­­и­ ­­­м­­­о­­м­­и­­­ч­е­т­­­а­­ ­в­­­и­ ­о­ч­­а­­­к­­­в­­а­­­т ­-­­ X­­­1­­­8­­­.­­F­U­N

2024.02.24 | 15:11

2
Чyвали сте за подобрената формyла на Bиа-гpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея-----> do.my/bluestone
Мими

2024.02.24 | 14:54

1
Ще им навредите шапките.Мангалите винаги се издържат от кражби и никой нищо не им прави за тях закони няма.Те са паралелна паразитна държава!

Добави коментар

Водещи новини