АКФ: "Осемте джуджета" и Нотариуса са двете най-важни схеми в съдебната система

  • 23 февруари 2024 11:31

  • 3902
  • 2
АКФ: "Осемте джуджета" и Нотариуса са двете най-важни схеми в съдебната система
© АКФ

"Осемте джуджета" и "Нотариуса" очевидно са двете най-важни и влиятелни схеми, оставени да се развиват години наред в съдебната система. Има изключително голяма мрежа от зависимости. Сега обаче разследването прилича на сложна хирургична операция. Комисията за разследване става неуправляваема и е трудно да бъде спряно хаотичното разпространение на информация. Това каза Николай Стайков от Aнтикорупционния фонд в ефира на предаванвето "Твоят ден" по NOVA NEWS.

Всичко по темата:
Убийството на Мартин Божанов-Нотариуса и трусовете в съдебната система 278

Според него комисията става "витрина на превзетото правосъдие".

"Всеки един отказ от викане за изслушване е с потенциал да се превърне в огромен политически скандал. Парламентът се опитва да свърши тотално непривична работа. От нея има полза, но трябва да има и ред. Има опасност да се превърне в говорилня, да бъде залята с номера на преписки и свидетелества на различни хора. Така никога няма да стигнем до изясняване на обективната истина. Групите на влияние трябва да се изсветлят. Ако има политическа воля, може да се случи", смята Стайков. 

По думите му Сарафов има тясна обвързаност и сигнали срещу себе си.

Илия Златанов за това, което Петьо Еврото му отнема, и протекциите на Нотариуса

"Ако се докаже, че има общо с твърденията, значи не можем да имаме доверие на някои производства, които са политически сензитивни. Не вярвам в перестройки, има нужда от сериозни кадрови промени. Андрей Янкулов има идеален стаж за главен прокурор, бих се радвал да бъде избран", заяви Стайков.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
3902 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Да и

2024.02.24 | 12:32

2
Продължавате да ги криете!!ШИШИТАТА У ПАНДИЗА С КИРО ТЪ..ОТО И СИЕ!ТОВА Е ОПГ НЕ ПАРТИИ НОРМАЛНО МИСЛЕЩИ ЗА НАРОДА СИ!!!ВЪНН ОТ ЕСЕС И НАТО ВЕДНАГА ОТ ТАМ НИ СЪБИРАТ ТЕЗИ ГРУПИЧКИ ОТ МАФИЯ ЗА РАЗПАДА НА ДЪРЖАВАТА НИ!!!

2024.02.23 | 12:57

1
Чували сте за подобрената формула на Виа`гра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини