След гонка на магистрала "Тракия": Задържаха мъж и жена за трафик на нелегални мигранти

  • 20 февруари 2024 18:06

  • 2737
  • 2
След гонка на магистрала "Тракия": Задържаха мъж и жена за трафик на нелегални мигранти
© Булфото

Мъж и жена са задържани за трафик на нелегални мигранти на автомагистрала "Тракия", съобщиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи (МВР).

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1614

Служители на Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП) са получили сигнал по-рано днес за подготвян от криминално проявени лица превоз на нелегални мигранти. Било е предвидено превозът да се осъществи от района на българо-турската граница до околностите на София.

Около 15:00 часа, на контролния пункт на автомагистрала "Тракия", при тунелите на "Траянови врата", униформените са спрели водач на автомобил с марка "Форд Рейнджър". Шофьорът не се подчинил на сигнала и ускорил движението на превозното средство. Опитът му да избяга е бил осуетен от полицията с ленти за принудително спиране.

Заловиха мигранти, скрити в тайник на камион на ГКПП „Дуранкулак“

Била е установена самоличността на шофьора – 55-годишен мъж, както и на спътничката му – на 41 години. При проверка на купето и багажното отделение полицаите са открили шестима чужди граждани без документи за самоличност. Те се самоопределили като сирийци.

Тестът за употреба на наркотици на водача е бил положителен, съобщиха още от ведомството.

Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство в Районно управление – Костенец.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2737 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 09:55

2
❤️ Г­о­­­р­е­­щ­­и­­­ ­­­м­о­­­м­­и­ч­­­е­­­т­а­ ­­­в­­и­ ­о­­­ч­­а­­к­­в­­а­т ­­­-­ X­­­1­­­8­­­.­F­­­U­­N

2024.02.20 | 23:21

1
Шoкиpан съм, наскоро наyчих, че 90% от хоpата са заpазени с пapазити, поpади тях имаме повечето зaбoлявaния (включитeлно pак), алеpгии, хpонична умора и главоболие, тоpбички под oчите, акнe и пaпилoми, чести настинки и слаб имyнитет, тази инфeкция бавнo ни yбивa. Вземeте тecта и pазберете дали сте заpазени----> shout.to/testa

Добави коментар

Водещи новини